top of page
BAKOM background turkis.png

"SAMLE"

TEMA

INTRODUKSJONSVIDEO

GAME JAM

Sommerens dataspillkonkurranse avvikles som en GAME JAM på Spillhuset i Bergen! Den avsluttes 1. Juli 2022 kl. 12.00. Spillene skal være produsert i løpet av juni 2022. Når du har meldt deg på konkurransen mottar du lenke til GAME JAM'en så du kan logge deg på. Så lenge du får koblet deg på nett og lastet opp det du lager kan du bli med fra hvor som helst. Hvis du blir/er medlem i BAKOM kan du også sitte på vår datalab på Verftet i Bergen.

    

Hovedpremien er et gavekort til en verdi på kr. 5.000,-!

På prisutdelingen vil det også deles ut flere mindre premier. Den største premien er kanskje likevel å bli ferdig med et spill, og få vist det til andre!

Spillene blir publisert for testspilling på Spillfestivalen på Spillhuset i august 2022, og en liten demonstrasjon av de nominerte spillene blir vist på prisutdelingen på Bergen Kino. 

Er du usikker på hva en GAME JAM egentlig er kan du høre hva Isak har å si om det her: 

Lurer du fortsatt på om du kan være med? Det kan du! På GAME JAM'en er det altså rom for mange forskjellige bidrag, både innen idémyldring, programmering, design, animasjon, lyd etc. Det viktigste er å prøve, ha det gøy og kanskje lære noe underveis. Hvis det endre med at juryen gir den store premien til det spillet du har vært med å skape, så er jo det en ekstra stor bonus!

BAKOM background turkis.png

TIPS

Unreal Engine og Unity er gratis spillmotorer. Andre nyttige gratisprogram er tegneprogrammet Krita, 3D-programmet Blender, klippeprogrammet DaVinci Resolve og lydprogrammet Audacity.

 

For lyd og musikk, sjekk ut freesound.org og incompetech.com, eller søk etter musikk med CreativeCommons-lisens. Det kan i så fall være lurt å lese om de ulike lisensvilkårene på creativecommons.org, så dere er sikker på at dere kan bruke musikken. Det tryggeste er likevel å lage noe musikk selv. Hør ellers hva Maria har å si om lyddesign her:

 

bottom of page