top of page
BAKOM background lilla.png

ANIMASJON

INTRODUKSJONSVIDEO

ANIMASJON

Konkurransen starter 1.juli 2022 kl. 12.00 og avsluttes 15. Juli 2022 kl. 12.00. Animasjonsfilmene skal være produsert innenfor disse tidsrammene, og de ferdige filmene skal være på max ett minutt. Du står fritt til å velge animasjonsteknikk selv, men må forholde deg til temaet "90 sekunder til midnatt". På påmeldingssiden får du beskjed om hvordan du skal levere den ferdige filmen. Husk at det er lurt å melde deg på før du starter, så du får den infoen du trenger.

Hovedpremien er et gavekort til en verdi på kr. 5000,-!

Alle deltakerne får også en mindre premie. Den største premien er kanskje likevel å ha laget en film som blir vist til andre!

De nominerte filmene blir vist på prisutdelingen på Bergen Kino. ReAnima Festival vil også ha rett til å vise utvalgte filmer på sine arrangement dersom de ønsker det.

Vil du vite litt mer om animasjon, hør hva August som vant animasjonspris ved BAKOM romjulskonkurranse 2020 sier og tipser om her:

Lurer du fortsatt på om du kan klare å lage en animasjon? Det kan du! Både alene eller sammen med andre. Om du aldri har prøvd før, så er stop-motion den enkleste teknikken å starte med. Alt du trenger er en mobil eller et nettbrett, og så laster du ned gratisappen Stop Motion Studio. Der er det opplæringstips inne i appen, og du kan søke etter tutorials online også. Du kan jo f.eks. begynne med å ta en titt på denne: 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ikke bli lei deg hvis de aller første klippene du lager kanskje ikke beveget seg så fint som du håpet, for de første erfaringene kan hjelpe deg å knekke koden, og så blir det vanligvis raskt mye enklere å få bevegelsene jevnere etter det. Du kan fort bli hektet og overrasket over hvor magisk det er å få hverdagslige ting til å se levende ut! Lek deg og ha det gøy! Hvis juryen gir den store premien til din lille film, så er jo det en ekstra stor bonus!

For stop-motion anbefaler vi gratisappen Stop Motion Studio. Andre nyttige gratisprogram er tegneprogrammet Krita som har en egen animasjonsavdeling, 3D-programmet Blender, klippeprogrammet DaVinci Resolve og lydprogrammet Audacity. Det finnes også flere andre gode program. Har du allerede ett du kan, så bruk gjerne det. 

For lyd og musikk, sjekk ut freesound.org og incompetech.com, eller søk etter musikk med CreativeCommons-lisens. Det kan i så fall være lurt å lese om de ulike lisensvilkårene på creativecommons.org, så dere er sikker på at du kan bruke musikken. Det tryggeste er likevel å lage noe musikk selv. Hør ellers hva Maria har å si om lyddesign her:

 

TIPS

bottom of page