top of page
Glitch moteportrett

ANIMASJON

INTRODUKSJONSVIDEO

KRITERIER

Konkurransen starter 27.12.2022 kl. 12.00 og innleveringsfrist er 31.12.2022 kl. 12.00.

Animasjonsfilmene skal være produsert innenfor disse tidsrammene. 

Lengde: max ett minutt. Max lengde inkl. rulletekst: 1 min og 20 sekund. 

Filmene skal produseres i liggende format.

Tema: BYTTE

INNLEVERING

Leveringsfrist for konkurransen er 31.12. 2022 kl. 12.00 - altså midt på dagen!

Filmen leveres til kontakt@bakom.no innen fristen i HD-oppløsning som filmfil via fildelingsprogram som wetransfer.com eller som nedlastbar fil via vimeo eller lignende tjenester.

Filen skal navngis slik: Rk_Anima_TITTEL_DittNavn_Master

Lever også et kort synopsis og credits, pluss et stillbilde fra filmen innen fristen til kontakt@bakom.no.

For å registrere deg som deltaker i konkurransen, fyll ut følgende skjema.

Vil du vite litt mer om animasjon, hør hva August som vant animasjonspris ved BAKOM romjulskonkurranse 2020 sier og tipser om her:​

TIPS

Lurer du på om du kan klare å lage en animasjon? Det kan alle! Både alene eller sammen med andre. Om du aldri har prøvd før, så er stop-motion den enkleste teknikken å starte med. Alt du trenger er en mobil eller et nettbrett, og så laster du ned gratisappen Stop Motion Studio for data, mobil eller nettbrett. Der er det opplæringstips inne i appen, og du kan søke etter tutorials online også. Du kan jo f.eks. begynne med å ta en titt på denne: 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De aller første klippene du lager beveger seg kanskje ikke så fint som du håpet, for de første erfaringene kan hjelpe deg å knekke koden, og så blir det vanligvis raskt mye enklere å få bevegelsene jevnere etter det. Du kan fort bli hektet og overrasket over hvor magisk det er å få hverdagslige ting til å se levende ut! Lek deg og ha det gøy! Hvis juryen gir den store premien til din lille film, så er jo det en ekstra stor bonus!

For stop-motion anbefaler vi gratisappen Stop Motion Studio. Den lastes ned her: https://www.cateater.com/

 

For tegnefilm anbefaler vi det gratisappen Krita som har en egen animasjonsavdeling. Last det ned her: https://krita.org/en/ Se introduksjonsvideo her: https://youtu.be/48pwrr4gPOA

​

Andre nyttige gratisprogram er 3D-programmet Blender, klippeprogrammet DaVinci Resolve og lydprogrammet Audacity. Det finnes også flere andre gode program. Har du allerede ett du kan, så bruk gjerne det. 

​

For lyd og musikk, sjekk ut f.eks. freesound.org og incompetech.com, eller søk etter musikk med CreativeCommons-lisens. Det kan i så fall være lurt å lese om de ulike lisensvilkårene på creativecommons.org, så du er sikker på at du kan bruke musikken. Det tryggeste er likevel å lage noe musikk selv. Hør ellers hva Maria har å si om lyddesign her:

 

Animasjonsprinsippene kan benyttes omtrent uansett hvilken animasjonsteknikk du benytter, for å få bevegelsene mer livaktig. Her kan du få høre mer om animasjonsprinsippene:​

Visste du forresten at time-lapse og stillbilde filmer også regnes som animasjon?

© 2024 BAKOM

Mob. 97334443  |   Georgernes Verft 12, Inngang E

  • Facebook - Hvit Circle
  • Instagram - Hvit Circle
bottom of page