top of page
Glitch moteportrett

ANIMASJON

INTRODUKSJONSVIDEO

KRITERIER

Konkurransen starter 27.12.2022 kl. 12.00 og innleveringsfrist er 31.12.2022 kl. 12.00.

Animasjonsfilmene skal være produsert innenfor disse tidsrammene. 

Lengde: max ett minutt. Max lengde inkl. rulletekst: 1 min og 20 sekund. 

Filmene skal produseres i liggende format.

Tema: BYTTE

INNLEVERING

Leveringsfrist for konkurransen er 31.12. 2022 kl. 12.00 - altså midt på dagen!

Filmen leveres til kontakt@bakom.no innen fristen i HD-oppløsning som filmfil via fildelingsprogram som wetransfer.com eller som nedlastbar fil via vimeo eller lignende tjenester.

Filen skal navngis slik: Rk_Anima_TITTEL_DittNavn_Master

Lever også et kort synopsis og credits, pluss et stillbilde fra filmen innen fristen til kontakt@bakom.no.

For å registrere deg som deltaker i konkurransen, fyll ut følgende skjema.

Vil du vite litt mer om animasjon, hør hva August som vant animasjonspris ved BAKOM romjulskonkurranse 2020 sier og tipser om her:

TIPS

Lurer du på om du kan klare å lage en animasjon? Det kan alle! Både alene eller sammen med andre. Om du aldri har prøvd før, så er stop-motion den enkleste teknikken å starte med. Alt du trenger er en mobil eller et nettbrett, og så laster du ned gratisappen Stop Motion Studio for data, mobil eller nettbrett. Der er det opplæringstips inne i appen, og du kan søke etter tutorials online også. Du kan jo f.eks. begynne med å ta en titt på denne: 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De aller første klippene du lager beveger seg kanskje ikke så fint som du håpet, for de første erfaringene kan hjelpe deg å knekke koden, og så blir det vanligvis raskt mye enklere å få bevegelsene jevnere etter det. Du kan fort bli hektet og overrasket over hvor magisk det er å få hverdagslige ting til å se levende ut! Lek deg og ha det gøy! Hvis juryen gir den store premien til din lille film, så er jo det en ekstra stor bonus!

For stop-motion anbefaler vi gratisappen Stop Motion Studio. Den lastes ned her: https://www.cateater.com/

 

For tegnefilm anbefaler vi det gratisappen Krita som har en egen animasjonsavdeling. Last det ned her: https://krita.org/en/ Se introduksjonsvideo her: https://youtu.be/48pwrr4gPOA

Andre nyttige gratisprogram er 3D-programmet Blender, klippeprogrammet DaVinci Resolve og lydprogrammet Audacity. Det finnes også flere andre gode program. Har du allerede ett du kan, så bruk gjerne det. 

For lyd og musikk, sjekk ut f.eks. freesound.org og incompetech.com, eller søk etter musikk med CreativeCommons-lisens. Det kan i så fall være lurt å lese om de ulike lisensvilkårene på creativecommons.org, så du er sikker på at du kan bruke musikken. Det tryggeste er likevel å lage noe musikk selv. Hør ellers hva Maria har å si om lyddesign her:

 

Animasjonsprinsippene kan benyttes omtrent uansett hvilken animasjonsteknikk du benytter, for å få bevegelsene mer livaktig. Her kan du få høre mer om animasjonsprinsippene:

Visste du forresten at time-lapse og stillbilde filmer også regnes som animasjon?

bottom of page